راهنمای خرید بهترین اجاق مسافرتی

حتما تا حال شده توی سفر یا طبیعت‌گردی‌هاتون برای درست کردن غذا یا جوش اوردن آب برای چایی دچار مشکل شده باشین و نیاز به یک شعله خوب داشته باشین. از اونجایی که روشن کردن آتش در هرجایی امکان پذیر نیست، بهترین گزینه اینه که یک اجاق مسافرتی همیشه همراه خودمون داشته باشیم. درواقع اجاق یکی از وسیله‌های اساسی سفره، و انتخاب درستش، مستقیم توی کیفیت سفر تاثیر می‌ذاره.
اما چه اجاقی برای ما مناسبه؟ چجوری باید این اجاق رو انتخاب کنیم؟ فاکتورهایی که باید موقع خرید اجاق مسافرتی در نظر بگیریم چیا هستن؟
عوامل زیادی وجود داره که باید در خرید اجاق‌های مسافرتی در نظر بگیریم.
توی این مقاله می‌خوایم یک راهنمای مفصل و جامع و کاملا منصفانه، برای خرید اجاق مسافرتی بهتون بدیم. و انواع اجاق‌های توی بازار رو معرفی کنیم.
پس توصیه می‌کنیم حتما تا آخر این نوشته همراهمون باشید.

انواع اجاق‌های مسافرتی

اجاق‌‌هایی که شما برای سفر و طبیعت می‌تونین انتخاب کنین از این چند حالت خارج نیست:
1- اجاق‌های با سوخت قرص‌های جامد
2- اجاق‌‌های الکلی
3- اجاق‌های با سوخت مایع
4- اجاق‌های گازی (با مخزن / بی مخزن )
5-اجاق‌های چوب سوز و هیزمی
هرکدوم از این موارد رو جدا بررسی می‌کنیم.


1- اجاق‌های با سوخت قرص‌های جامد
مزایا

  • قیمت نسبتا مقرون‌به‌صرفه
  • وزن نسبتا کم

معایب

  • حرارت پایین‌ و سرعت خیلی پایین در جوش آوردن آب
  • بوی نامناسب قرص‌ها موقع سوختن
  • چرب شدن زیر ماهی‌تابه به دلیل استفاده از قرص‌ها

مورد استفاده در موارد خیلی خاص مثل کوهنوردی‌های یک روزه.

2- اجاق‌‌های با سوخت الکل صنعتی
مزایا:

  • وزن کم
  • نیاز نداشتن به مراقبت و بازرسی قطعات
  • بی‌صدا بودن شعله معایب
  • حرارت کم شعله نسبت به اجاق‌های گازی
  • مصرف سوخت بالا در مقایسه با بقیه
  • ضروری بودن استفاده از محافظ برای شعله در برابر باد
  • قیمت نسبتا بالای الکل صنعتی در ایران

3- اجاق‌های با سوخت مایع

مزایا

  • پایداری بهتر روی زمین‌های ناهموار
  • بازرسی آسان میزان سوخت باقی‌مونده
  • امکان شارژ مجدد کپسول‌ سوخت تا چند بار
  • عملکرد خوب حتی در هوای سرد و ارتفاع زیاد
  • شعله یکنواخت و حرارت مناسب

معایب

  • نیازمند آماده‌سازی قبلی و بازرسی‌ها و مراقبت‌های دوره‌ای
  • احتمال نشتی گاز مایع
  • وزن سنگین‌تر آن‌ها نسبت به اجاق‌های گازی
  • قیمت نسبتا بالا
  • مسدود شدن مجاری درصورت استفاده از سوخت‌های متتفرقه

4- اجاق‌های گازی (مخزن دار)

مزایا:

  • عملکرد سریع در هنگام روشن شدن
  • نیاز نداشتن به آماده‌سازی قبلی برای روشن شدن
  • هماهنگ سوختن شعله و قابلیت تنظیم آن (در اکثر مدل‌ها)
  • عدم نگرانی در مورد نشتی گاز

معایب:

  • وزن نسبتا سنگین
  • عدم امکان بررسی میزان گاز باقی‌مانده
  • عدم امکان استفاده از محافظ باد در اطراف کپسول! (به دلیل احتمال انفجار!)
  • کاهش فشار گاز در هوای سرد و ضعیف شدن شعله

5- اجاق‌های چوب سوز و هیزمی

مزایا

  • عدم نیاز به سوخت خاص و هزینه بر
  • وزن نسبتا کم و ساختار ساده
  • حرارت شعله بالا
  • کاربردی تر و ایمن تر نسبت به آتش دستی

معایب

  • مشکل بودن یافتن هیزم خشک در آب و هوای برفی و بارانی و محیط‌های مرطوب
  • ممنوعیت استفاده از آن در برخی مکان‌ها
  • دودزایی

بهترین اجاق از همه لحاظ کدومه؟


اجاق بایوهیت کجای این دسته بندیه؟
اجاق بایوهیت از نوع چوبگاز هست،
با این تعریف که چوب رو تبدیل به گاز می‌کنه، و شعله رو از سوزوندن اون گاز تولید می‌کنه!
و اینطوری یه تحول بزرگ توی اجاق‌های مسافرتی ایجاد کرده.


در اجاق بیوهیت، شما همون شعله منظم و زیبا و با دوام سوختن گاز رو می‌تونی داشته باشی، درحالیکه سوختت خورده چوبه.
در عین حال تمام معایب یک اجاق چوبسوز معمولی هم توی بیوهیت رفع شده.
چطوری؟ (فلش به سمت استوری بعد)


1- دغدغه پیدا کردن هیزم زیاد نیست. چون با خرده چوب‌های ریخته پای هردرخت هم روشن می‌شه. (چوب خشک نه خیس!)
2-چون کثیف کاری نداره، تقریبا هرجایی می‌تونین روشنش کنین بدون دردسر
3- میزان دودش بعد از شعله گرفتن تقریبا به صفر می‌سه.

پیام بگذارید