يکي از متداولترين روشهاي ارائهشده براي ارزيابي عملکرد اجاقهاي زيستتوده سوز آزمون جوشاندن آب يا WBT است. این آزمون يک شبيهسازي ساده از فرايند پختوپز است که بهمنظور ارزيابي اجاقهاي زيستتوده سوز، تحت شرايط آزمايشگاهي و کنترلشده انجام ميشود.
در این شرایط مقدار سه کيلوگرم آب در يک ظرف 5 ليتري از دماي محيط (2±°C23) به دماي °C90 رسانده میشود و سپس، مقدار آب تبخير شده، جرم سوخت باقيمانده (بهصورت نسوخته) از کل سوخت بکار گرفته شده ابتدايي با مقدار 800 گرم، و جرم زغال باقيمانده اندازهگيري میشود. برای علاقمندان به این موضوع، جزئیات نحوه آزمون و ارزیابی اجاق و عملکرد آن در مقالهای در نشریه Sustainable Environment Research چاپ شده است که از آدرس زیر قابل دسترسی میباشد.
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2468203918300049